https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://risakolopaking.id/timmy/dominoqq/https://risakolopaking.id/timmy/pkvgames/https://himampunj.org/expo/pkvgames/https://himampunj.org/expo/bandarqq/https://www.nuansalampung.com/hipmi/pkvgames/https://www.nuansalampung.com/hipmi/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/https://lab.kimia.unjani.ac.id/wp-content/upgrade/bonus-new-member/
Minnesfunktionen :: Muistiliitto

Minnesfunktionen

Kuvituskuva: Kuoro laulaa yhdessä.

Minnesfunktionen

Minnet är en serie händelser där man drar sig till minnes det som man lärt sig och saker som man upplevt tidigare samt lär sig något nytt.

Det vanligaste sättet att illustrera minnets struktur och förstå dess funktion är att skilja åt det momentana sensoriska minnet, det kortvariga arbetsminnet och det långvariga långtidsminnet.

  • Genom sinnena förmedlar det sensoriska minnet information till hjärnan. Detta kan vidare delas upp i ikon-, eko- och beröringsminnet enligt vilka förnimmelser som förmedlas till vilken den av hjärnan.
  • Genom arbetsminnet hålls saker i sinnet endast några sekunder. Arbetsminnet fungerar när exempelvis ett telefonnummer hämtas från telefonkatalogen och hålls i sinnet fram till att man slagit numret.
  • Långtidsminnet är ett ändlöst förråd. Långtidsminnesfunktionen kan förklaras med den tredelade indelningen i lagring i minnet, förvaring i minnet och återkallande från minnet.