Muistiviikko ja Aivoviikko

Muistiviikolla (vk 38/39) nostetaan esiin muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä ääni. Näin rakennamme yhdessä muistiystävällistä Suomea, jossa myös muistisairaat ihmiset ovat aidosti osallisia ja voivat elää omannäköistä, hyvää elämää.

Aivoviikolla (vk 11) kampanjoidaan koko väestön aivoterveyden puolesta. Jokainen voi pitää huolta ainutkertaisesta pääomastaan ja samalla pienentää muistisairausriskiään. Pienilläkin valinnoilla on merkitystä ja jokaisella on avaimet omaan muistiterveyteensä.

Muistiviikko ja Maailman Alzheimer-päivä

Muistiviikko on Muistijärjestön tärkein toimintaviikko. Sitä vietetään vuosittain Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) yhteydessä viikolla 38 tai 39 riippuen vuodesta.

Vuonna 2018 Muistiviikon teemana on Muistiystävällisiä tekoja.

Aivoviikko

Aivoviikolla (vk 11) muistutetaan aivoterveyden vaalimisen merkityksestä. Vuonna 2018 Aivoviikon teemana onkin Vaali aivojasi.

Aivoviikolla on kansainväliset juurensa: The Dana Foundation tuo esille aivotutkimuksen tärkeyttä ja edistysaskelia. Suomessa Aivoviikkoa viettävät myös Neurologiset vammaisjärjestöt, johon Muistiliittokin kuuluu.

Ota yhteyttä:

Heidi Härmä
viestintäkoordinaattori, Muisti-lehden toimitussihteeri
puh. 09 6226 2015, 044 727 8715
heidi.harma@muistiliitto.fi
Muistiliiton yleisviestintä, verkkoviestintä ja sosiaalinen media, järjestön sisäinen viestintä.