Ajankohtaista

Kuvituskuva: Kaksi naista jumppamattojen kanssa hymyilee.

Pieksämäen Muistiyhdistys ry


AIVOVIIKOLLA TAPAHTUU!

AJANKOHTAISTA

Muistiliiton webinaariluento viikon teemalla ti 12.3.2024 klo 17.00 alkaen Uino-salissa (kirjaston yläkerrassa). Järjestetään webinaarina eli etäluentona.

Aivoviikon webinaari ke 13.3.2024 klo 12.00-13.30 Uino-salissa (kirjaston yläkerrassa). Järjestetään webinaarina eli etäluentona. Luennon aiheena on muistisairaan hyvä ravitsemus. Järjestämisyhteistyössä Pieksämäen Muistiyhdistys, Mikkelin seudun Muisti ry, Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys ry, Pohjois-Karjalan Muisti ry, Pohjois-Savon Muisti ry ja Etelä-Savon Muistiluotsi.

 

 

VUOSIKOKOUS

Yhdistyksen vuosikokous pidetään ti 26.3. klo 15.00 alkaen Neuvokkaan pienessä kokoushuoneessa, Järjestötalo 3. kerros (Tasakatu 4-6). Käsitellään yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu, tervetuloa!

 

 

PAISTE ry:n kuntosaliryhmään mahtuu uusia kävijöitä! Pieksämäen Muistiyhdistys on PAISTE ry:n jäsenjärjestö, joten tämä ryhmä kuuluu myös meidän yhdistyksemme jäsenille. Ohjattu kuntosaliryhmä torstaisin klo 12-13 KunnonKeskuksella, Kauppakatu 3. Osallistumismaksu määräytyy  ryhmäkoon ja käyntikertojen mukaan. Ilmoittautuminen ennakkoon Anjalle p. 040 869 6039 (mieluiten tekstiviestillä).

 

Haluatko sinäkin muistikummiksi? Suomessa on jo lähes 6 200 muistikummia. Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä osaksi tuota yhä kasvavaa joukkoa! Katso tarkemmat tiedot alta.

Muistikummit ovat hyväntekijöitä arjessa tehden itselleen sopivia - pieniä tai isoja - muistiystävällisiä tekoja. Voit siis itse valita, miten toimit muistikummina. Teet juuri sen verran kuin sinun elämäntilanteeseesi sopii!

Muistikummiksi pääset osallistumalla tunnin mittaiseen maksuttomaan muistikummituokioon, jossa opit ja oivallat muistisairauksista viisi keskeistä asiaa. Muistikummituokion pitää vapaaehtoinen muistikummilähettiläs, joka on saanut koulutuksen tuokion pitämiseen Muistiliitolta.

Muistikummien tavoitteena on luoda muistiystävällinen yhteiskunta, jota me kaikki yhdessä olemme rakentamassa. Uskomme, että muistisairaan ihmisen kohtaaminen lämpimästi, arvostavasti ja ymmärtävästi on tämän päivän kansalaistaito. Kummius kutsuu asettumaan muistisairaan rinnalle ja tekemään omassa lähipiirissä ja arjessa muistiystävällisiä tekoja.

Tule sinäkin mukaan! Pienistä muistiystävällisien tekojen puroista kasvaa iso virta!

Muistikummituokio järjestetään, kun vähintään 5 kiinnostunutta on ilmoittautunut. Tuokion järjestämispaikka katsotaan osallistujien toiveen mukaan.

 

Kiinnostuneisuutesi voit ilmoittaa sihteerille numeroon 050 594 7868.