Muisti- ja muistisairaudet-keskustelupalsta (Tukinet)

Kuvituskuva: Kaksi naista jumppamattojen kanssa hymyilee.

Muisti- ja muistisairaudet keskustelupalsta (Tukinet)

Tukinet on internetissä toimiva keskustelupalsta. Se tarjoaa mahdollisuuden kokemusten jakamiseen muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Tukinetin Muisti ja muistisairaudet -keskustelualueella voi jutella muistihäiriöistä ja muistisairauksista sekä turvallisesti jakaa kokemuksia elämästä muistisairauden kanssa.

Tukinetin taustalla on noin 50 suomalaista järjestöä. Tukinetin toiminta on aloitettu vuonna 2000, ja nykyisin siellä piipahtaa vuosittain jo yli puoli miljoonaa kävijää.

Tukinetin käyttäminen

Tukinettiä voi käyttää myös rekisteröitymättä palveluun. Ilman nimimerkkiä voi seurata avointen keskusteluryhmien kirjoittelua sekä käyttää muun muassa palveluhakemistoa.

Keskusteluun osallistuminen vaatii Tukinettiin rekisteröitymisen. Keskustella voi anonyyminä, nimimerkin suojassa. Rekisteröityessä tai käytön yhteydessä ei kerätä mitään henkilöllisyyden tunnistamisen mahdollistavia tietoja.

Tukinet on maksuton palvelu.

Luo Tukinet-tunnukset

  • Mene osoitteeseen www.tukinet.net
  • Rekisteröitymislinkki löytyy sivun vas. ylälaidasta (mobiililla paina ensin "Kirjaudu sisään" ja sitten sivun alalaidasta "Rekisteröidy")
  • Rekisteröidy palstalle ohjeiden mukaan
  • Paina lopuksi sinistä ”Rekisteröidy” -nappia

Tukinetissä keskustelu

Pääset tästä linkistä suoraan muisti ja muistisairaudet keskusteluihin. Löydät keskustelut myös osoitteesta www.tukinet.net, paina tällöin ylhäällä olevaa "Teemat ja palvelut"-painiketta. Sivun oikeassa reunassa on vihreä laatikko (etsi Tukinetistä). Kirjoita siihen Muisti ja muistisairaudet. Sen jälkeen avaa Muisti- ja muistisairaudet keskusteluryhmä, josta voit valita haluamasi keskustelun.

Huomaathan, että keskusteluketjujen viestit tarkistetaan ennen niiden julkaisemista. Tämä aiheuttaa pientä viivettä keskustelujen julkaisemiseen, mutta takaa sen, että Tukinetissä ei julkaista epäasiallisia viestejä.

Muut palvelut

Muistathan myös muut Muistiliiton tukipalvelut verkossa:

Lisätietoja:

  • Lisätietoja ja apua Tukinettiin rekisteröitymisestä: yllapito@tukinet.net
  • Vertaiskeskustelusta ja muistijärjestön tukipalveluista:

Mailis Heiskanen
neuvontakoordinaattori
puh. 050 571 3551
mailis.heiskanen@muistiliitto.fi
Muistineuvo- ja Vertaislinja-puhelinpalveluiden valtakunnallinen koordinaatio, Tukinet-keskustelupalsta, Muistiluotsiverkoston tuki