Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 2.2.2017

Kuntavaaliäänestäjät korostavat iäkkäiden palveluita, puolueet eivät

Kuntavaaliäänestäjät korostavat iäkkäiden palveluita, puolueet eivät

Tiedote 6.2.2017

Helsingin Sanomat kysyi tammikuussa puoluesihteereiltä puolueiden tärkeimpiä kuntavaaliteemoja. Vain yksi puolue mainitsi iäkkäät ihmiset.

Sen sijaan kansalaisille vanhustenhuolto on kaikkein tärkein teema. Huimat 94 % kansalaisista pitää sitä vähintään melko tärkeänä kuntavaaliasiana, puoluevalinnasta riippumatta, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus. Äänestäjien toiveet ja puolueiden ajamat asiat eivät siis täsmää.

Muistiliitto rakentaa Muisti17-kuntavaalikampanjallaan muistiystävällisiä kotikuntia.

- Kunta, jonka palvelut ja ympäristö toimivat muistisairaiden ja omaisten näkökulmasta sujuvasti, on todennäköisesti myös muille kuntalaisille hyvä paikka elää, kuvailee Muistiliiton toiminnanjohtaja Eila Okkonen.

Juuri tässä on muistiystävällisyyden ydin:

  • Aivoterveyttä edistävät toimenpiteet, kuten kaikenikäisille ja -kuntoisille tarjotut liikuntapalvelut, tukevat niin pienen koululaisen kuin aikuisenkin tehokasta ja miellyttävää opiskelua ja työntekoa. Lisäksi ne ennaltaehkäisevät muistisairauksia vauvasta vaariin – aivoterveyden osalta kun ei koskaan ole liian varhaista eikä liian myöhäistä aloittaa.
  • Selkeäksi, ymmärrettäväksi ja saavutettavaksi rakennettu kunnan infrastruktuuri helpottaa muistisairaiden ihmisten, mutta yhtä lailla kenen tahansa kuntalaisen aktiivista toimimista ja arjen eloa.
  • Muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä tarpeisiin vastaavat palvelut koskettavat tällä hetkellä arviolta 1,6 miljoonan suomalaisen arkea. Kun väestö edelleen ikääntyy, tulevat toimivat muistisairaiden palvelut ajankohtaiseksi yhä useammalle meistä. Me kaikki ikäännymme – rakennammehan siis hyvää tulevaisuutta meille jokaiselle!

Iäkkäiden ja muistisairaiden ihmisten tulee olla joka ikisen kunnan ja puolueen agendalla.

  • Ehdokas: Tee sitoumuksesi muistiystävällisen kotikunnan puolesta!
  • Äänestäjä: Anna äänesi muistiystävälliselle kotikunnalle ja ehdokkaalle!

Lisätietoja: