https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://risakolopaking.id/timmy/dominoqq/https://risakolopaking.id/timmy/pkvgames/https://himampunj.org/expo/pkvgames/https://himampunj.org/expo/bandarqq/https://www.nuansalampung.com/hipmi/pkvgames/https://www.nuansalampung.com/hipmi/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/https://lab.kimia.unjani.ac.id/wp-content/upgrade/bonus-new-member/
Etelä-Pohjanmaan Muistiaktiivit: muistiperheille selkeä hoitopolku :: Muistiliitto

Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 28.2.2018

Etelä-Pohjanmaan Muistiaktiivit: muistiperheille selkeä hoitopolku

Etelä-Pohjanmaan Muistiaktiivien kannanotto

Muistiperheille selkeä hoitopolku

Etelä-Pohjanmaan Muistiaktiivit nostivat viimevuotisessa kannanotossaan esiin Etelä-Pohjanmaan muistisairauksien ennaltaehkäisy-, tutkimus-, hoito- ja kuntoutuspolun kehittämiseen liittyen seuraavat asiat:

  1. Tietoa muistisairauksien ennaltaehkäisystä ja varhaisesta toteamisesta kannattaa jatkaa laajasti.
  2. Koska etenevien muistisairauksien varhainen toteaminen on tärkeää, on tärkeää myös se, että tutkimuspolulle pääsy olisi sujuvaa, eikä tarvitsisi jonottaa kohtuuttomia aikoja muistiselvittelyihin, kuten jossakin paikkakunnilla täytyy edelleen tehdä.
  3. Tutkimusten sujuva ja laadukas toteuttaminen asiakkaan yksilöllisyyttä kunnioittaen ja muistiperhettä tukien on huomioitava. Muistisairaan ja perheen on saatava tietoa, tukea, ohjausta ja neuvontaa tilanteeseen suhteutettuna ja oikea-aikaisesti, myös ensitiedon jälkeen.
  4. Muistiperheen on saatava tietoa vertaistuesta, kuntoutuksesta, etuisuuksista ja osallistumismahdollisuuksista asuinpaikasta riippumatta.
  5. Muistiperheellä tulee olla selkeä kuva siitä, kuka on heidän lähitukihenkilönsä, esim. muistihoitaja, -koordinaattori tai kotihoidon työntekijä, hoitokodin omahoitaja tai muu muistineuvoja, johon ollaan tarvittaessa yhteydessä.
  6. Hoito- ja kuntoutussuunnitelma tulisi olla kirjattuna niin, että muistiperhe tietää, mitä tehdään ja millä aikataululla.
  7. Maakuntaan olisi saatava yhtenäinen tutkimus-, hoito- ja kuntoutusmalli, siten että kaikki eri puolilla aluetta asuvat olisivat tasavertaisessa asemassa.

Etelä-Pohjanmaan Muistiaktiivit
puheenjohtaja Paula Hämäläinen
sihteeri Minna Huhtamäki-Kuoppala p. 0400 919 523

Muistiaktiivit ovat muistisairauksiin sairastuneiden ihmisten ja omaisten asiantuntijaryhmiä. Maakunnallisten ryhmien tehtävänä on kommentoida ja tuoda esiin näkemyksiä alueen Muistiluotsin ja paikallisyhdistysten toiminnasta ja ottaa kantaa muistisairaiden ihmisten ja läheisten kannalta tärkeisiin ajankohtaisiin kysymyksiin omassa maakunnassa. Lisätietoja Muistiaktiiveista Muistiliiton verkkosivuilta sekä Kirsti Kuusterältä: