https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://risakolopaking.id/timmy/dominoqq/https://risakolopaking.id/timmy/pkvgames/https://himampunj.org/expo/pkvgames/https://himampunj.org/expo/bandarqq/https://www.nuansalampung.com/hipmi/pkvgames/https://www.nuansalampung.com/hipmi/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/https://lab.kimia.unjani.ac.id/wp-content/upgrade/bonus-new-member/
Tietoa ja tukea koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen :: Muistiliitto

Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 19.3.2020

Tietoa ja tukea koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen

Tietoa ja tukea

Koronavirus voi huolestuttaa myös muistisairaita ja heidän läheisiään. Koronaviruksen riskiryhmässä ovat iäkkäät ja muita perussairauksia kuten diabetesta ja sydän- ja verisuonisairauksia sairastavat henkilöt. Perussairauksien hyvällä hoidolla ja hygieniaohjeiden noudattamisella jokainen voi osaltaan estää koronaviruksen leviämistä.

Hyvä hygienia on paras tapa ehkäistä koronaviruksen ja kaikkien muidenkin virusten leviämistä. Pese kädet usein huolellisesti vedellä ja saippualla. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä käsidesiä. Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat. Käytä esimerkiksi nenäliinaa tai hihaa. Älä yski tai aivasta kämmeneesi. Lue lisää täältä.

Muistiyhdistysten toiminta on peruutettu 13.4. saakka, mutta Muistiliiton tukipuhelimet päivystävät entiseen tapaan. Mikäli muistisairauksiin liittyvät asiat huolettavat, niin voit olla yhteydessä Muistineuvoon, joka palvelee maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 12–17  numerossa 09 8766 550. Minneslinjen betjänar på svenska på tisdagar kl. 14–17 på samma telefonnummer.

Vertaislinja päivystää joka ilta klo 17–21 numerossa 0800 9 6000 tarjoten vertaistukea muistisairaan läheisille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löytyy ohjeet koronaviruksen kotihoitoon ja tietoa siitä, milloin sairastuneen tulee hakeutua hoitoon.

Mieli ry on koonnut sivuilleen käytännönläheisiä vinkkejä, joiden avulla voi lievittää omaa tai läheisten huolta ja pelkoa. Lue lisää täältä.

Uudellamaalla toimiva senioreiden yhdistys Enter on koonnut sivuilleen tietopaketin, jossa linkkejä viranomaisten ja muiden luotettavien tahojen koronatiedotuksiin. Lisäksi sivustolla on neuvoja asioiden hoitamiseen netissä, kuten lääkkeiden uusimiseen, ruoan tilaamiseen kotiin ja kulttuuritilaisuuksien katsomiseen virtuaalisesti. Sivua päivitetään jatkuvasti.  

Valtakunnallinen neuvontapalvelu koronavirukseen liittyen on avoinna arkipäivisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15 numerossa 0295 535 535.