Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 7.1.2021

Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendi myönnettiin

Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendi myönnettiin

Suomen Queen Silvia Nursing Award myönnettiin 38-vuotiaalle FinnHELP -keskusteluapupalvelun sairaanhoitajalle Inka Häkkiselle joulukuun 23. päivä.

Inka Häkkinen työskentelee Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa, mutta on työn ohella kehittänyt FinnEM ry:n tiimin ja eri terveydenhuollon toimijoiden tuella videochat-palvelun FinnHELP. Sen lisäksi, että virtuaalipalvelun kehittäminen jatkuu, on suunnitelmissa myös yhteinen tutkimusprojekti Työterveyslaitoksen kanssa. Tarkoituksena on kehittää monipuolinen ja toimiva järjestelmä, joka parantaa hoitotyössä jaksamista pandemiaoloissa.

Tuomaristo valitsi Inkan vuoden stipendiaatiksi seuraavalla perustelulla: ”Inkan jo kehityksen alla oleva idea ennaltaehkäisee hoitoalalla työskentelevien uupumusta ja masennusta. Idean toteuttamisen mahdollistavat tällä hetkellä useat vapaaehtoiset, ja pitkällä tähtäimellä sen monipuoliset kehitysmahdollisuudet ovat suuret. Sairaanhoidon ammattilaisten hyvinvoinnista huolehtiminen ja heille kaiken mahdollisen tuen tarjoaminen on erityisen tärkeää pandemian, kuten COVID-19, aiheuttamissa olosuhteissa."

Vuosittain jaettavan stipendin tarkoituksena on kannustaa hoitoalalla työskenteleviä kehittämään uusia hoitotyöhön liittyviä ja sitä edistäviä ratkaisuja. Stipendin arvo on 6 000 euroa, ja stipendiaatille luodaan myös hänelle sopiva harjoittelujakso terveydenhuoltoalalla toimivien yhteistyökumppaneiden kanssa.

Aikaisempina vuosina stipendiä ovat voineet hakea sairaanhoitajaksi opiskelevat, joilla on ollut vanhustenhoitoon ja erityisesti dementian hoitoon liittyvä idea, mutta tänä vuonna ideat ovat liittyneet COVID-19-tilanteeseen ja -ratkaisuihin, ja mukaan ovat olleet lämpimästi tervetulleita myös laillistetut sairaanhoitajat.

Swedish Care International ja Forum for Elderly Care ovat myöntäneet stipendin vuodesta 2012 asti, ja vuonna 2020 sen mahdollistavat kansalliset ja kansainväliset yhteistyökumppanit Konstsamfundet, Attendo, Nordnet, Elisa, Muistiliitto, Bonnier Healthcare / Netlääkäri, Oriflame, Color4Care ja Puls & Träning.