https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://risakolopaking.id/timmy/dominoqq/https://risakolopaking.id/timmy/pkvgames/https://himampunj.org/expo/pkvgames/https://himampunj.org/expo/bandarqq/https://www.nuansalampung.com/hipmi/pkvgames/https://www.nuansalampung.com/hipmi/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/https://lab.kimia.unjani.ac.id/wp-content/upgrade/bonus-new-member/
Queen Silvia Nursing Award -palkinnot Mia Kuusistolle ja Karoliina Tiuralle :: Muistiliitto

Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 23.12.2022

Queen Silvia Nursing Award -palkinnot Mia Kuusistolle ja Karoliina Tiuralle

Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelija Mia Kuusisto ja tamperelainen lähihoitaja Karoliina Tiura ovat vuoden 2022 Queen Silvia Nursing Award -palkitut suomalaiset. Kumpikin saa 6 000 euron rahapalkinnon sekä kansainvälisiä oppimis- ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Mia Kuusisto on sairaanhoitajaopiskelija Turun AMK:ssa. Hänen voittoideansa on kehittää positiivisen psykologian työpajoja, jotka auttavat muistisairaita ihmisiä käsittelemään tunteitaan. Kuusisto ehdottaa, että psykososiaalista tukea voitaisiin tarjota muistisairaille nykyistä rakenteellisemmin. Tämä parantaisi päivittäistä hyvinvointia, mielenterveyttä ja itsevarmuutta. Kuusisto on testannut ideaansa myös itse ja saanut tällä positiivisia tuloksia. Tuomariston vakuuttivat muun muassa Kuusiston valmennuskokemus sekä tietämys potilasryhmään liittyen, sillä näiden ansiosta hän pystyy siirtämään työpajatyöskentelyn taitojaan myös kollegoilleen.

Karoliina Tiura on Suomen ensimmäinen palkinnon saanut lähihoitaja. Hän työskentelee Tampereen kaupungin kotihoidossa. Tiuran voittoidea yhdistää hänen kaksi suurta intohimoaan – taiteen ja hoivan – muistelukirjaksi, joka kannustaa hoitajia ja hoidettavia läheisempään hoitosuhteeseen. Tuomaristo piti Tiuran muistelukirjaa teemaan kuuluvana, tieteelliseltä perustaltaan vankkana sekä helposti eri kulttuureihin ja olosuhteisiin sovellettavana.

Queen Silvia Nursing Award on vuosittain, alun perin sairaanhoitajaopiskelijoille, myönnettävä palkinto. Swedish Care International ja Forum For Elderly Care perustivat palkinnon Ruotsissa vuonna 2012, ja sitä tukee hänen majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia. Vuosien varrella kilpailu on laajentunut kattamaan myös sairaanhoitajat, ja tänä vuonna mukaan otettiin ensi kertaa myös lähihoitajat ja lähihoitajaopiskelijat. Kisaan osallistuvat hakevat palkintoa esittämällä yhden tai useamman idean siitä, miten vanhusten ja muistisairaiden hoitoa voitaisiin parantaa.

Ensimmäinen suomalainen voittaja julkistettiin vuonna 2014, josta lähtien suomalainen tuomaristo on valinnut voittajaksi vuosittain yhden sairaanhoitajan tai sairaanhoitajaopiskelijan. Kilpailu järjestetään Suomen ja Ruotsin lisäksi Brasiliassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Palkitut osallistuvat Tukholman kuninkaanlinnassa järjestettävään juhlaan, jossa palkinnot jakaa kuningatar Silvia.

Kuningatar Silvia on puhunut vanhusten ja muistisairaiden paremman hoidon puolesta jo monien vuosien ajan. Kuningatar oli muistisairausdiagnoosin saaneen äitinsä omaishoitaja tämän viimeisinä elinvuosina.


Muistiliiton lisäksi Queen Silvia Nursing Awardin yhteistyökumppaneina Suomessa ovat Color4Care, Elisa, Konstsamfundet ja Nordnet.