https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/ https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/ https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/ https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/
Muistisairaille uusi kansallinen palvelupolkumalli :: Muistiliitto

Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 12.12.2023

Muistisairaille uusi kansallinen palvelupolkumalli

Muistisairaiden omannäköisen elämän vahvistamiseksi, yksilöllisen palvelukokonaisuuden luomiseksi sekä palvelupolun sujuvuuden turvaamiseksi on laadittu kansallinen malli suosituksineen. 

Malli on tarkoitettu päättäjille, johtajille ja ammattilaisille palvelujärjestelmän kehittämiseksi yhteistyössä kuntien, hyvinvointialueiden ja kolmannen sektorin kanssa. Se tukee palvelujärjestelmän kehittämistä niin, että palvelutarvetta ja kustannuksia voidaan hillitä. 

Kansallisessa muistipalvelupolkumallissa keskeistä on

  • aivoterveyden edistäminen
  • riskiryhmien löytäminen
  • muistihäiriöiden varhainen tunnistaminen matalalla kynnyksellä
  • diagnosointi sekä
  • hoidon ja palveluiden aloittaminen

Kansallinen muistipalvelupolkumalli pohjautuu laajassa verkostossa tehdylle yhteistyölle, verkostotilaisuuksissa kuultuihin esityksiin ja keskusteluihin, alan kirjallisuuteen sekä kyselyihin, jotka kohdennettiin hyvinvointialueiden ammattilaisille ja muistiyhdistyksille. 

Mallin kehittämisessä on hyödynnetty alueilla jo kehitettyjä hyviä toimintatapoja ja käytäntöjä. Malli toteutettiin sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamassa hankkeessa osana Kansallista ikäohjelmaa.

Lue lisää: Yhdessä muistisairaan henkilön parhaaksi: Kansallisen muistipalvelupolku -hankkeen loppuraportti