https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/https://zi.mmtc.ac.id/wp-content/uploads/scatter-hitam/https://zi.mmtc.ac.id/wp-content/uploads/slot-qris/https://zi.mmtc.ac.id/wp-content/uploads/toto-slot/https://zi.mmtc.ac.id/wp-content/uploads/slot77/https://medc.unjani.ac.id/config/
Muistisairaiden ihmisten määrä nousee merkittävästi Euroopassa :: Muistiliitto

Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 19.2.2020

Muistisairaiden ihmisten määrä nousee merkittävästi Euroopassa

Muistisairaiden ihmisten määrä nousee merkittävästi Euroopassa

Muistisairaiden ihmisten määrän odotetaan kaksinkertaistuvan Euroopassa vuoteen 2050 mennessä, kertoo Alzheimer Europen uusin raportti. Tuolloin Euroopassa arvioidaan olevan lähes 19 miljoonaa muistisairautta sairastavaa ihmistä.

Euroopassa arvioidaan olevan tällä hetkellä yli 9 700 000 muistisairasta ihmistä. Vaikka muistisairauksien esiintyvyys on raportin mukaan laskussa, sairastuneiden määrän arvioidaan nousevan merkittävästi väestön ikääntymisen ja Euroopan kasvavan väkiluvun vuoksi.

– Muistisairaiden ihmisten määrän merkittävä nousu tulee aiheuttamaan vieläkin suurempaa painetta hoidolle ja tukea tarjoaville palveluille, ellei parempia keinoja hoitaa tai ennaltaehkäistä muistisairauksia löydetä. Hallitusten täytyy varmistaa, että maat ovat valmiina tähän kasvavaan tarpeeseen, toteaa Alzheimer Europen johtaja Jean Georges.

Raportin mukaan muistisairauksien esiintyvyys on laskenut miehillä kaikissa ikäryhmissä ja naisilla kaikissa ikäryhmissä 75–79-vuotiaita lukuun ottamatta verrattaessa kymmenen vuoden takaisiin arvioihin.

– On lupaavaa, että terveellisillä elämäntavoilla, tiedottamisella sekä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden parantuneella kontrollilla on vaikutus myös muistisairauksien esiintyvyyteen, sanoo Georges.

­Alzheimer Europen raportti ”Dementia in Europe, Yearbook 2019” julkaistiin helmikuun puolivälissä.  

Alzheimer Europe on Muistiliiton eurooppalainen kattojärjestö. Siihen kuuluu 39 jäsenjärjestöä 35 Euroopan maasta.