Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 21.11.2018

Muistiaktiivien kannanotto: Aivot tarvitsevat ravinteita – muistisairaanakin

Aivot tarvitsevat ravinteita – muistisairaanakin

Muistiaktiivit korostavat, että tietoa ravitsemuksesta ja tukea hyvien valintojen tekemiseen pitää olla tarjolla kaikille muistisairaille.

Muistisairaiden ihmisten ravitsemuksen kysymyksissä on vielä paljon tekemistä, toteaa muistisairaiden ihmisten ja omaisten kokemusasiantuntijaryhmä, Muistiaktiivit.

"Tutkimustiedon perusteella myös muistisairaat hyötyvät toimintakyvyn, aivoterveyden ja elämänlaadun parantamiseen keskittyvästä ravitsemusinterventiosta. Taudin eteneminen voi hidastua, jos lievästi muistisairas saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ruokavaliostaan", Muistiaktiivit toteavat kannanotossaan.

Ravitsemusneuvontaa ja tukea ravitsemusongelmissa tarvitsevat niin muistisairaat kuin heidän omaishoitajansakin. Monipuolinen ravitsemus on kaikkien oikeus. 

"Me tarvitsemme tietoa ja tukea ravitsemuksen kysymysten ratkaisemiseen. Pidämme tärkeänä, että tietoa ravitsemuksesta ja tukea hyvien valintojen tekemiseen olisi tarjolla kaikille muistisairaille."

Muistiaktiivit on muistisairaiden ja heidän läheistensä muodostama asiantuntijaryhmä, joka ottaa kantaa muistisairaiden ihmisten ja läheisten kannalta tärkeisiin ajankohtaisiin kysymyksiin ja edistää muistisairauksiin sairastuneiden asiaa. 

Koko kannanotto on luettavissa täällä.

Lisätietoja: