https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/ https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/ https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/ https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/
Maailmanlaajuinen raportti kertoo muistisairauksiin liittyvistä asenteista :: Muistiliitto

Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 20.9.2019

Maailmanlaajuinen raportti kertoo muistisairauksiin liittyvistä asenteista

Maailmanlaajuinen raportti kertoo muistisairauksiin liittyvistä asenteista

Uuden maailmanlaajuisen raportin mukaan muistisairauksiin liittyvät asenteet estävät ihmisiä hakemasta tietoa, tukea ja hoitoa, jotka voisivat parantaa muistisairauksia sairastavien elämänlaatua.

Alzheimer’s Disease Internationalin julkaisema raportti World Alzheimer Report 2019: Attitudes to dementia sisältää maailman laajimman kyselyn muistisairauksiin liittyvistä asenteista. Kyselyyn vastasi lähes 70 000 ihmistä 155 eri maasta.

Maailmanlaajuisesti lähes 80 prosenttia ihmisistä on huolissaan siitä, että sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä muistisairauteen. Joka neljäs ajattelee, että ei voi tehdä mitään muistisairauden ennaltaehkäisemiseksi.

Lisäksi raportti kertoo, että maailmanlaajuisesti kaksi kolmesta ajattelee, että muistisairaudet ovat osa normaalia ikääntymistä, vaikka näin ei ole.

Kyselyyn vastasivat myös omaishoitajat ja terveydenhuollon ammattilaiset. Maailmanlaajuisesti 35 prosenttia omaishoitajista on salannut läheisensä muistisairausdiagnoosin. Lisäksi yli 50 prosenttia omaishoitajista kertoi, että heidän terveytensä on heikentynyt omaishoidon aikana.

Kyselyn tuloksien lisäksi raportti sisältää asiantuntijoiden artikkeleita ja tapaustutkimuksia. Koko raportin voi lukea täältä.

Lauantaina 21. syyskuuta vietetään Maailman Alzheimer-päivää. Tänä vuonna päivän aikana halutaan lisätä tietoa muistisairauksista ja vähentää niihin liittyviä ennakkoluuloja.

Maailmanlaajuisesti muistisairauksia sairastaa tällä hetkellä 50 miljoonaa ihmistä ja määrän odotetaan kolminkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä.