https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://risakolopaking.id/timmy/dominoqq/https://risakolopaking.id/timmy/pkvgames/https://himampunj.org/expo/pkvgames/https://himampunj.org/expo/bandarqq/https://www.nuansalampung.com/hipmi/pkvgames/https://www.nuansalampung.com/hipmi/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/https://lab.kimia.unjani.ac.id/wp-content/upgrade/bonus-new-member/
Kaikki huusi, että terveisiä Kotkasta! :: Muistiliitto

Ajankohtaista

Kaikki uutiset

Julkaistu 20.11.2014

Kaikki huusi, että terveisiä Kotkasta!

Kaikki huusi, että terveisiä Kotkasta!

Mitä yhteistä on Karhulan Jokipuistolla ja kreetalaisella Kato Staloksen kylällä? Näitä kahta kaunista seutua yhdistää nyt myös Välitä!-kävelytapahtuma. 

Kotkan Seudun muistiyhdistys ry teki ensimmäisen matkansa Kreikkaan, Kreetan saarelle toukokuussa 2011. Matkaan osallistui 36 jäsentä. Matka onnistui hyvin.

Jäsenistön toiveiden kartoituksen jälkeen uusi matka tehtiin Kreetalle valtakunnallisella Muistiviikolla 2013. Nyt osallistujia oli 30, joista hallituksen jäseniä 5. Matkaan lähdettiin Kotkasta aamuyöllä 15.9.13. Matka lentoasemalle sujui yhteiskuljetuksella iloisella ja odottavalla mielellä. Perillä Kreetalla aurinko ja helteinen sää hellivät koko viikon, ja merivesikin oli todella uimalämpöistä.

Matkatoimisto oli varannut  linja-auton ja kuljettajan saarikierrosta varten. Opasta ei tarvittu, koska ryhmässä oli mukana kreikankielentaitoinen, useita kertoja vuosikymmenten aikana saarella matkaillut jäsen. Reitti kulki etelään kohti Valkoisia vuoria, Imbrosin rotkon reunaa mukaillen. Mieleen jäi levähdyspaikka, josta oli huikeat näkymät sekä alas rotkoon että etelässä siintävään Libyanmereen.

Hóra Sfakíon on pieni sataman ympärille muodostunut kylä. Siellä pidettiin ruokailu- ja uimatauko. Ranta oli haastava kivipohjansa takia, ja aallotkaan eivät olleet aivan pieniä. Huima kokemus!

Matka jatkui Frangokastéllon linnakkeen ohi kohti Rethimnonin kaupunkia. Siellä oli aikaa tutustua vanhaan kaupunkiin. Täältä suunnattiin kohti Kalívesin rantakylää, jossa nautittiin aito kreetalainen illallinen. Päivä oli raskas, mutta onnistunut ja mieleenpainuva.

Koska kyseessä oli Muistiviikko, järjestettiin Välitä!-kävelytapahtumat yhteistyössä Kymenlaakson Muistiluotsin kanssa. Tapahtuma järjestettiin samanaikaisesti sekä Kotkassa että Kreetalla. Kotkassa startattiin Karhulan Jokipuistossa ja Kreetalla Kato Staloksen kylässä torstaina 19.9.2014 klo 10. Kotkassa vesisateesta huolimatta osallistujia oli paikalla 17. Kreetalla maaston mäkisyydestä johtuen osallistujia oli 22. Molemmissa tapahtumissa käsiteltiin Myös muistiviikon Välitä muista -teemaa.

Kotkan Seudun suistiyhdistys ry on pieni, mutta pirteä. Viime joulukuussa juhlittiin yhdistyksen 20-vuotista taivalta. Jäsenmäärän suunta on ollut kasvava, mikä näkyy myös jäseniltojen osallistujien määrässä.

Kreetan onnistunut matka tuskin jää yhdistyksen viimeiseksi.

Kirjoittajat:

sihteeri Maritta Helin ja koulutusvastaava ja hallituksen jäsen Paula Tommola / Kotkan Seudun muistiyhdistys ry

Kreetalla Kävelytapahtuman alkamassa.JPG

Kävelytapahtumaan osallistujia tutustumassa istutettaviin kasveihin.jpg

Kotkan Seudun muistiyhdistys ry on tehnyt 2014 syyskuussa myös onnistuneen Kreetan matkan Plataniaksen kylään ja suunnitteilla syksylle vuodelle 2015 matka Rethymnoniin.