https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/ https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/ https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/ https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/pkvgames/https://fzs.sum.ba/wp-includes/assets/bandarqq/https://annur2.net/program/pkvgames/https://annur2.net/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/dominoqq/https://www.muistiliitto.fi/program/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/pkvgames/https://pelatihan-ui.com/inex/bandarqq/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/robo/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-5k/
Vårdvilja :: Muistiliitto

Vårdvilja

Kuvituskuva: Nainen halaa vanhempaa naista ulkona.

Vårdvilja

Med en vårdvilja kan man på förhand yttra sin vilja gällande sin egen vård och omsorg för den händelse att man inte senare kan uttrycka den själv på grund av sjukdom eller en annan omständighet.

I vårdviljan kan man på ett bindande sätt förbjuda hälsovårdspersonal att ge en viss typ av vård. I vårdviljan kan man dessutom komma med önskemål om sin social- och hälsovård och en upplysning om till vem det är tillåtet att lämna ut information om sin vård och vem som får fatta beslut om vården på vårdviljeupprättarens vägnar.

Det är viktigt att vårdpersonalen känner till vårdviljan och att vårdviljehandlingen är lätt att hitta när den behövs.

En giltig vårdvilja

En giltig vårdvilja förutsätter att personen i fråga tillräckligt väl förstår dess betydelse och innehåll. Därför är det bra att skriva vårdviljan i god tid, gärna när man är så frisk som möjligt. Vårdviljan kan även göras i ett tidigt skede av progressiv minnessjukdom om diagnosen gjorts tillräckligt tidigt.

Vårdviljan kan göras skriftligt eller muntligt. Om man muntligen yttrat en vårdvilja ska detta antecknas i patienthandlingarna.