Päiväpaikka Maria

Kuvituskuva: Kaksi naista jumppamattojen kanssa hymyilee.

Savonlinnan Seudun Muistiyhdistys rY päiväpaikka maria

Päiväpaikka Maria

Puh: 040 712 8401

Päiväpaikka Maria on avoinna ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15.30.

Viikonloppuisin, arkipyhinä, jouluaattona 24.12.  ja juhannusaattona Päiväpaikka Maria on suljettu.

Kuntouttava päivätoiminta tukee ja edistää muistiasiakkaan toimintakykyä, omatoimisuutta, henkistä vireyttä sekä itsenäistä tai tuettua kotona asumista. Päivätoiminnassa tärkeää on yhteistyö asiakkaan omaisten ja kotihoidon kanssa. 

Kuntouttava päivätoiminta sisältää erilaisia toiminnallisia ryhmiä ja yksilöharjoitteita, kuten musiikkiliikuntaa, motorisia harjoitteita (tasapaino- ja lihaskuntoharjoitteet, tanssi), muistimattojoogaa, ulkoilua luontoympäristössä ja leivontaa. Monimuotoinen muistikuntoutus sisältää erilaisia muistelutuokioita, aivotreeniharjoituksia (esim. kynä-paperi-tehtäviä) sekä musiikkia monessa muodossaan. Sana- ja ilmaisutaide, kulttuuri ja erilaiset kädentaidot ovat tärkeä osa toimintaamme.  Asiakkaat ovat mukana toiminnan suunnittelussa. Tavoitteena on, että Maria päivä on asiakkaan viikon paras päivä!  Asiakkaan yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja voimavarat ovat toiminnan lähtökohtana. 

1.1.2023 alkaen Etelä-Savon Hyvinvointialue ELOISA osoittaa ja määrittelee ne asiakkaat Päiväpaikka Mariaan, joille muistikuntoutusta hankitaan Eloisan tukemana. Päivämaksu on tammikuusta 2023 alkaen 30 e / kerta. Päivämaksu sisältää kuntouttavan ryhmätoiminnan ja -ohjauksen sekä terveyden edistämisen, ateriat ja edestakaisen kuljetuksen asiakkaan kotoa päivätoimintayksikköön ja takaisin kotiin. Päivämaksu ilman kuljetusta on 18 e/kerta.

Lisätietoja saat päivätoiminnan ohjaajilta.

Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!