Vertaisryhmät

Onko sinulla tai läheiselläsi muistisairaus? Meillä on tarjolla erilaista toimintaa, johon voit tulla yksin tai yhdessä läheisesi kanssa. 

Erilaisia vertaistukiryhmiä

Ryhmät ovat pienryhmiä, joihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Tutussa ryhmässä on helppo keskustella avoimesti ja luottamuksellisesti.

Muistiryhmät

Ohjattua ryhmätoimintaa muistisairautta sairastaville. Ryhmässä tehdään mukavia asioita – jutellaan, muistellaan, treenataan aivoja, pelataan ja jumpataan. Ryhmiä kokoontuu Haminassa, Karhulassa, Kotkansaarella, Kuusankoskella ja Kouvolan keskustassa.

Läheisten ryhmät

Läheisille tarjotaan tietoa muistisairauksista ja kohtaamisesta sekä pienryhmissä että tietoilloissa. Pienryhmässä voit keskustella luottamuksellisesti ja saada vertaistukea. Ryhmiä kokoontuu Haminassa, Kotkansaarella, Kouvolan keskustassa ja etäryhmänä. Läheisten ryhmiä on mahdollista toteuttaa myös ilta-aikaan.

Avoimet vertaisryhmät läheisille

Tule Muistipirkkoihin mukaan kahvittelemaan, juttelemaan ja saamaan vertaistukea. Voit halutessasi ottaa mukaan oman käsityön. Ryhmä kokoontuu Kouvolan keskustassa.

Avoin vertaisryhmä on suunnattu läheisille, joiden muistisairas läheinen on siirtynyt palveluasumiseen. Ryhmä kokoontuu Kouvolan keskustassa.

Samanaikaisesti kokoontuvat vertaisryhmät

Virkistyshetki arjen keskelle. Samanaikaisesti kokoontuu omat ryhmät muistisairaille ja läheisille. Läheisten ryhmää ohjaa SPR:n ystävätoiminta ja muistisairaiden ryhmää Muistiluotsi. Ryhmä kokoontuu Porukkatalolla Kouvolassa.

Tunnen, näen, koen –toiminnallinen vertaisryhmä

Ryhmä on suunnattu muistisairauteen sairastuneelle ja hänen läheiselleen. Ryhmässä kokeillaan monia taiteen muotoja, kuten kuvataidetta, musiikkia, kehollista liikettä, kirjallisuutta tai kirjoittamista. Ryhmässä jakaminen mahdollistaa nähdyksi ja kuulluksi tulemisen sekä muiden kokemuksista oppimisen. Ryhmää ohjaavat ryhmätaideterapia opiskelijat. Vähäisen osallistujamäärän vuoksi ryhmän aloitus siirretään syksyyn 2022.

Työikäisten toiminta

Tarjoamme tukea erityistilanteissa, joissa yhdistyvät muistisairaus, työ- ja perhe-elämä. Työikäisenä muistisairausdiagnoosin saaneet perheineen tapaavat muita samankaltaisessa elämäntilanteessa eläviä. Tapaamisten sisältö ja paikat sovitaan yhdessä. 

Nuorten läheisten etäryhmä on tarkoitettu nuorille (alle 35-vuotiaille), joiden vanhempi sairastaa etenevää muistisairautta.