Kouvolan seudun Muisti ry / Kymenlaakson Muistiluotsi

Kouvola

Kaikki ryhmät ovat toistaiseksi tauolla. Syksyn tilanne päivittyy myöhemmin.

Ryhmät muistisairautta sairastaville

Ryhmät muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen

Avoimet yhteislaulut

Lauletaan yhdessä tuttuja lauluja muistinvirkistämiseksi. Yhteislauluhetki aloitetaan kahvitarjoilulla. Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset. Ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa silloin kun sinulle sopii.

Avoin jumpparyhmä

Tavoitteena saada liikunnan iloa. Jumppaa ohjaa fysioterapeutti Marita Mannonen. Mukaan tarvitset vaatteet, joissa on mukava jumpata. Ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa silloin kun sinulle sopii.

Tarinatuokio

Tarinatuokiossa kuunnellaan ääneen luettua tekstiä. Lukuhetken jälkeen keskustellaan mieleen nousseista aiheista ja tunnelmista. Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen. Ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa silloin kun sinulle sopii.

Kuntosaliryhmät

Voima- ja tasapainoharjoittelua. Ryhmän tavoitteena on fyysisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja vertaistuen saaminen. Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastaville, mutta myös saattajalla on mahdollisuus osallistua kuntoiluun. Ryhmään mahtuu 8-10 henkilöä.

Ryhmät läheisille

Muistipirkot 

Käsitöiden ja askartelun lomassa juttelua, vertaistukea ja kahvittelua. Olet tervetullut oman käsityön kanssa tai ilman. Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa silloin, kun sinulle sopii!

Muistisairaan läheiselle

Vertaistuellinen keskusteluiltapäivä heille, joiden puoliso on siirtynyt pitkäaikaishoitoon. Muistiluotsityöntekijä paikalla. Ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa silloin, kun sinulle sopii!

Hyvän mielen -ryhmä muistisairaiden puolisoille

Tavoitteena on yhteisen keskustelun ja kokemusten jakamisen kautta avartaa näkökulmia sekä etsiä voimavaroja arkeen. Ryhmään mahtuu 8 henkilöä ja ryhmä toteutuu, jos osallistujia on vähintään 5.

Kaikille avoimet ryhmät

Tarkoitettu kaikille aivoterveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Näihin ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa silloin, kun sinulle sopii!

  • Taiji Kouvolassa
  • Aivoille arvostusta Kouvolassa
  • Muistitiistai Voikkaalla

kokoontumisajankohdat ja paikat löydät Ajankohtaista-sivun alaosan kalenterista.

Muistikahvilat

Kaikille avoimet tilaisuudet. Alustus ja keskustelua aiheeseen liittyen. Tule silloin kun sinulle sopii! Muistikahviloita järjestetään seuraavissa taajamissa: Inkeroinen, Myllykoski, Elimäki, Jaala, Valkeala, Vuohijärvi, Kuusankoski ja Kouvolan keskusta.

Aiheet, ajankohdat,  ja paikat löydät Ajankohtaista-sivun alaosan kalenterista.

 

Yhdistyksen toimistolla ja kokoustilassa Kouvolassa kokoontuvien ryhmien osoite: Hallituskatu 7 B, 4. krs, 45100 Kouvola,  p. 040 523 9697