Kouvolan seudun Muisti ry

Kuvituskuva: Nainen halaa vanhempaa naista ulkona.

Kouvolan seudun Muisti ry

Hallituskatu 7 B, 45100 KOUVOLA
puhelin: 040 523 9697
sähköposti: toimisto@kouvolanseudunmuisti.fi
verkkosivut: www.kouvolanseudunmuisti.fi

  • Info
  • Luennot
  • Muistiluotsi
  • Ryhmätoiminta
  • Vapaaehtoistoiminta

Muistiluotsin palvelualue: Kymenlaakson maakunta

 

Tervetuloa Kouvolan seudun Muisti ry:n kotisivuille!

Toiminnan tarkoitus on muistisairaiden ja heidän läheistensä hyvinvoinnin tukeminen ja oikeuksien edistäminen sekä yleisen muisti- ja aivoterveystietoisuuden lisääminen.

Vasemmasta sivupalkista löydät tietoa yhdistyksestä ja toiminnastamme.

 

muistiteko 2022

Kouvolan seudun Muisti ry palkitsi Vuoden 2022 Muistiteon

Muistiystävällinen yhteiskunta rakentuu yksi teko kerrallaan. Kouvolan seudun Muisti ry on jakanut Muistiteko 2022 -palkinnon. Palkinnon sai geronomiopiskelijat Heli Nikula ja Henna Matila-Lundsten. He ovat pilotoineet Elämän vene -julisteen käytäntöön Tähteen palveluasunnoilla Kuusankoskella. 

Elämän vene -juliste on kehitetty osana Kaakkois-Suomeen kulttuurin kehittämistehtävää Eloa ja iloa, jonka tavoitteena oli tuoda
kulttuurin avulla hyvinvointia kuntalaisille Kymenlaakson ja
Etelä-Karjalan kunnissa vuosina 2020–2021. Elämän vene -juliste tukee  muistisairauteen sairastuneen aktiivista elämää, hyvinvointia ja toimintakykyä hänelle mieleisten asioiden parissa silloinkin, kun hän ei välttämättä pysty enää itse sanoin kertomaan millaisista asioista pitää.

Muistisairauteen sairastunut voi julisteen avulla kokea olevansa yhteisön tärkeä ja arvostettu jäsen, kun ihmiset ympärillä ovat kiinnostuneita kuulemaan ja saamaan tietoa juuri hänen elämänhistoriastansa ja asioista, joista hän nauttii.
Elämänhistorian tunteminen tarjoaa avaimia arjen kohtaamistilanteisiin. Kun  elämänhistoria tunnetaan, pystytään paremmin vastaamaan muistisairauteen sairastuneen ihmisen toiveisiin ja tarpeisiin, tukemaan hän identiteettinsä säilymistä ja järjestämään hänelle mieluista toimintaa.

Tapahtumat

Toiminta on kaikille avointa eikä vaadi jäsenyyttä. Avoimet toiminnat löydät alla olevasta listauksesta. Ne on ryhmitelty seuraavien otsikoiden alle: Info - Kahvila - Ryhmätoiminta - Tapahtuma - Vuosikokous. Näiden otsikoiden alta löydät toiminnat aikajärjestyksessä.