Kohtaamisia Attendolla -podcast

Muistiliiton ja Attendon yhteistyössä tuottamissa podcasteissa vaihtuvat asiantuntijat ja kokemustoimijat keskustelevat Attendon Susanna Paloheimon kanssa muistisairauksista, hoivakotiin muutosta ja läheisten roolista. 

Jaksot löytyvät Attendon sivujen lisäksi Spotifystä ja Acast-verkkopalvelusta.

Jakso: Muistisairaan läheisenä läsnä hoivakodin arjessa

Kun muistisairas muuttaa hoivakotiin, läheinen on tervetullut olemaan läsnä myös hoivakodin arjessa. Mutta miten hoivakodin henkilökunta voi paremmin ottaa läheiset huomioon toiminnassaan ja millaisia mahdollisuuksia läheisillä on osallistua hoivakodin toimintaan? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustelemassa ovat sosionomi Emma Järvi ja Muistiliiton asiantuntija Outi Ronkainen.

Kuuntele jakso Attendon sivuilla.

Jakso: Muistisairaan muutto hoivakotiin

Mitä kaikkea liittyy hoivakotiin muuttoon? Miten hoivakotiin muuttaminen otetaan puheeksi muistisairaan kanssa? Miten hoivakotiin pääsee asumaan? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan yhdestä elämän tärkeimmistä muutoista. Vieraana keskustelemassa ovat Muistiliiton neuvontakoordinaattori Mailis Heiskanen ja edesmenneen aviomiehensä omaishoitajana toiminut Terttu Forsell. 

Kuuntele jakso Attendon sivuilla.

Jakso: Millainen on muistisairaan unelmien hoivakoti?

Millaisia toiveita muistisairaalla henkilöllä ja tämän läheisellä on hoivakotiasumisen suhteen, millaista palvelua muistisairas toivoo hoivakodilta, miten hän haluaa tulla nähdyksi sairautensa edetessä, ja mitä tarkoittaa omannäköinen elämä silloin, kun muisti ei ehkä enää ole niin kirkas? Tässä jaksossa Attendon Susanna Paloheimo keskustelee muistisairaan läheisen Laura Kytöhongan ja Muistiliiton muistiluotsikoordinaattori Krista Pajalan kanssa muistisairaan unelmien hoivakodista sekä intervalliasumisesta.

Kuuntele jakso Attendon sivuilla.

Jakso: Muistisairaan läheinen on useimmiten puoliso tai aikuinen lapsi

Podcastissa perehdytään muistisairaiden läheisiin. Millaisia tunteita muistisairaan läheinen saattaa kokea, ja miltä etenevä muistisairaus näyttää läheisen silmin? Vieraana jaksossa ovat Muistiliiton asiantuntija Outi Ronkainen ja Ulla Halonen, joka on väitöskirjatutkijana keskittynyt tekemään tutkimusta muistisairaiden läheisistä kotimaisiin julkaisuihin.

Kuuntele jakso Attendon sivuilla.