/fi/muistiliitto/tietoa-muistiliitosta/toiminta/muistiviikko-ja-aivoviikko/

Vertaistukea tarjolla

Tukea muistisairaan läheiselle:

Vertaislinja-tukipuhelin

p. 0800 9 6000

(maksuton, joka päivä klo 17-21)

 

Keskusteluja muistisairaille ja läheisille verkossa:

Vertaislinja-keskustelupalsta

 

Toimintaa ja tukea kaikille

muistiyhdistyksissä

 

Liity jäseneksi

Muistiviikko ja Aivoviikko

Muistiviikko (vk 38/39) on Muistijärjestön tärkein toimintaviikko. Sen tarkoitus on tuoda tietoa muistisairauksista sekä vaikuttaa muistisairaiden ja läheisten hyvän elämän puolesta.

Aivoviikon (vk 11) tarkoituksena on tuoda tietoa aivoterveydestä, muistista ja muistisairauksista koko väestölle sekä alan ammattilaisille ja heille, joita muistisairaus koskettaa.

Tutustu oman alueesi Muistiviikko- ja Aivoviikko-tapahtumiin tapahtumakalenterissa. Lisäksi asiaa esillä Muisti-lehdessä, verkkosivustollamme ja Facebookissa.

Muistiviikko ja Maailman Alzheimer-päivä

Muistiviikkoa vietetään vuosittain Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) yhteydessä viikolla 38 tai 39 riippuen vuodesta. Vuonna 2017 Muistiviikon teemana on Muistisairauden monet kasvot. Muistiviikolla nostetaan esiin muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä ääni. Näin rakennamme yhdessä muistiystävällistä Suomea, jossa myös muistisairaat ihmiset ovat aidosti osallisia ja voivat elää omannäköistä, hyvää elämää. 

Muistiliiton kattojärjestön Alzheimer's Disease Internationalin (ADI) johdolla on vietetty Maailman Alzheimer-päivää (World Alzheimer's Day) jo vuodesta 1994 ja vuodesta 2012 myös Maailman Alzheimer-kuukautta

Aivoviikko

Aivoviikolla (vk 11) kampanjoidaan koko väestön aivoterveyden puolesta: miten ainutkertaisesta pääomastaan voi pitää huolta ja samalla pyrkiä torjumaan muistisairauksia. Tärkeä viesti on, että pienilläkin valinnoilla on merkitystä ja jokaisella on avaimet omaan muistiterveyteensä. Vuosina 2016-17 Aivoviikon teemana oli Aivoterveyttä läheltä.

Aivoviikolla on kansainväliset juurensa: The Dana Foundation tuo esille aivotutkimuksen tärkeyttä ja edistysaskelia. Suomessa Aivoviikkoa viettävät myös Neurologiset vammaisjärjestöt, johon Muistiliittokin kuuluu.

Ota yhteyttä:

Heidi Härmä
viestintäkoordinaattori
puh. 09 6226 2015, 044 727 8715
heidi.harma(at)muistiliitto.fi

Anita Pohjanvuori
asiantuntija, kansallisen muistiohjelman järjestöllinen toteuttaminen
puh. 09 6226 2019, 050 430 9815
anita.pohjanvuori(at)muistiliitto.fi

Sivu päivitetty 25.4.2017

MUISTILIITTO RY
Pasilanraitio 9 B, 7.krs
00240 Helsinki 

Puhelin 09 6226 200 
Sähköposti toimisto(at)muistiliitto.fi
Tarkemmat yhteystiedot »

Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä. Muistiliitolla on 44 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

Muistiliitto ry rekisteriseloste (pdf)