/fi/muistiliitto/ajankohtaista/muistiliiton-blogi/blogikirjoitukset/muisti15-kampanja-paattyy-haluan-valittaa-innostua-huolehtia-ja-muistaa/

Vertaistukea tarjolla

Tukea muistisairaan läheiselle:

Vertaislinja-tukipuhelin

p. 0800 9 6000

(maksuton, joka päivä klo 17-21)

 

Keskusteluja muistisairaille ja läheisille verkossa:

Vertaislinja-keskustelupalsta

 

Toimintaa ja tukea kaikille

muistiyhdistyksissä

 

Liity jäseneksi

Muisti15-kampanja päättyy

"Haluan välittää, innostua, huolehtia ja muistaa!"

20.4.2015

Muistiliitto haastoi eduskuntavaalikeväänä kaikki ehdokkaat sitoutumaan muistiystävällisen Suomen tavoitteisiin. Muisti15-kampanja tavoitti upean joukon ehdokkaita, allekirjoituksia kertyi yhteensä 761. Heistä eduskuntaan valituiksi tuli 71 (lista kansanedustajista täällä).

Olemme kevään aikana iloinneet jokaisesta kampanjaan mukaan lähteneestä. Suuri kiitos kaikille muistisairaiden ja omaisten asian tärkeäksi kokeneille ehdokkaille! Voimme olla oikein tyytyväisiä kampanjan tuloksiin. Joissakin puolueissa ja vaalipiireissä jopa yli puolet ehdokkaista allekirjoitti sitoumuksen. Muistisairaiden ja läheisten asema sekä muistisairaudet kansanterveydellisenä haasteena ovat todellakin koko kansan asia.

Kampanjan aikana on ollut erityisen mielenkiintoista käydä läpi ehdokkaiden palautetta ja perusteluja. Lotta Aholan (KOK, Keski-Suomi) perustelu "Haluan välittää, innostua, huolehtia ja muistaa!" kiteyttää hyvin kampanjan hengen. Ehdokkaiden viestit ovat antaneet vahvistusta sille tärkeälle työlle, jota muistijärjestö tekee.

Kampanja tehtiin yhdessä Muistiliiton 43 paikallisyhdistyksen kanssa. Muisti15-kampanjaan liittyen järjestettiin vaalitapahtumia ja kohdattiin turuilla ja toreilla ehdokkaita. Yhdistystoimijoiltamme on löytynyt niin aktiivisuutta kuin intoakin muistuttaa tulevia päättäjiä muistiasioista. Erityisen tyytyväisiä olemme mukaan lähteneistä vapaaehtoisista. Kasvot kampanjalle antoivat Markku, Ilona ja Tuula, jotka jakoivat kokemuksiaan kampanjavideoilla. Kiitos kaikille aikaansa antaneille!

Muisti15-kampanja päättyy, mutta työ muistiystävällisen Suomen puolesta jatkuu. Vaalihumun laskeuduttua lähestymme kaikkia sitoumuksen allekirjoittaneita kansanedustajia ja virittelemme yhteistyötä. Muisti15-kampanjassa esiin nostettuihin tavoitteisiin voi sitoutua koko vaalikauden ajan, joten pyrimme myös laajentamaan muistiystävällisten päättäjien verkostoa.
Samaan aikaan muistiystävällinen Suomi on meidän kaikkien asia. Tutustu esimerkiksi tähän infograafiin, johon on koottu viisi neuvoa muistiystävälliseen arkeen!

Kuvaa ei löytynyt.


Kirjoittaja:

Kirsti Kuusterä
asiantuntija, kansallisen muistiohjelman järjestöllinen toteuttaminen
puh. 09 6226 2012, 044 727 7400
kirsti.kuustera(at)muistiliitto.fi Kansallinen muistiohjelma, muistiystävällinen Suomi ja muistisairauksiin liittyvät asenteet, Muistiaktiivit, paikallisen vaikuttamistyön tukeminen.

Sivu päivitetty 13.5.2015
comments powered by Disqus

MUISTILIITTO RY
Pasilanraitio 9 B, 7.krs
00240 Helsinki 

Puhelin 09 6226 200 
Sähköposti toimisto(at)muistiliitto.fi
Tarkemmat yhteystiedot »

Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä. Muistiliitolla on 44 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

Muistiliitto ry rekisteriseloste (pdf)