/fi/alasivut/ajankohtaista/vuoden-toimintaterapeutti-oulun-seudun-muistiyhdistyksesta/

Uusimmat uutiset

Kaikki uutiset

Vertaistukea tarjolla

Tukea muistisairaan läheiselle:

Vertaislinja-tukipuhelin

p. 0800 9 6000

(maksuton, joka päivä klo 17-21)

 

Keskusteluja muistisairaille ja läheisille verkossa:

Vertaislinja-keskustelupalsta

 

Toimintaa ja tukea kaikille

muistiyhdistyksissä

 

Liity jäseneksi

Vuoden toimintaterapeutti Oulun Seudun Muistiyhdistyksestä

Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry (TOI) on valinnut Oulun Seudun Muistiyhdistyksen toimintaterapeutti Maaret Meriläisen Vuoden Toimintaterapeutiksi 2016.

Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry jakaa Vuoden Toimintaterapeutti -kunniamaininnan toimintaterapeutille, joka edistää toimintaterapian yhteiskunnalliseen asemaa. Meriläisen valintaa perustellaan seuraavasti:

"Toimintaterapian asiantuntijana [Maaret Meriläinen] on mahdollistanut laaja-alaisesti toimintaa ja osallisuutta muistisairaille ja ollut mukana kehittämässä moniammatillisia arviointimenetelmiä sekä ryhmämuotoista kuntoutusta. Maaret Meriläinen on innostunut kehittämään kuntoutuspalveluja ja myös huolehtii tiedon jakamisesta kollegiaalisesti."

Asiantuntijana lähellä ihmisen arkea

Meriläinen on kokenut muistisairaiden kuntoutuksen asiantuntija. Hän kertoo, ettei tee työtä sairauskeskeisesti, vaan jäljellä olevaan toimintakykyyn, voimavaroihin ja mielenkiinnon kohteisiin keskittyen.

– Tärkeää on ylläpitää toivoa. Vaikka ihmisellä olisi etenevä muistisairaus, oikeanlaisella toiminnalla voidaan tukea osallistumista ja toimijuutta. Onnistumiset ja uusien mielekkäiden asioiden kokeileminen vaikuttavat mielialaan ja heijastuvat myös arkielämään kotona. Tärkeä osa työtäni on ympäristön asenteisiin vaikuttaminen ja muistisairauksiin liittyvän stigman vähentäminen.

Muistiliitto onnittelee!

Lisätietoja:

Sivu päivitetty 23.11.2016

comments powered by Disqus

MUISTILIITTO RY
Pasilanraitio 9 B, 7.krs
00240 Helsinki 

Puhelin 09 6226 200 
Sähköposti toimisto(at)muistiliitto.fi
Tarkemmat yhteystiedot »

Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä. Muistiliitolla on 44 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

Muistiliitto ry rekisteriseloste (pdf)