/fi/alasivut/ajankohtaista/vammaistukiin-muutoksia-162015-alkaen/

Vammaistukiin muutoksia 1.6.2015 alkaen

Laki vammaisetuuksista muuttuu 1.6.2015 alkaen. Muutokset koskevat myös eläkettä saavan hoitotukea.

Lakimuutos selkeyttää tukien myöntämisperusteita ja kohdentaa tuet nykyistä tasapuolisemmin. Jatkossa kaikkia vammaisetuuksia voi hakea ilman vammasta aiheutuvia erityiskustannuksia. Muistisairaiden ihmisten kohdalla tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että muistisairauksissa yleinen ohjauksen ja valvonnan tarve voi riittää vastedes alimpaan hoitotukeen, vaikka muita erityiskustannuksia ei sairaudesta vielä tulisikaan. Erityiskustannukset voivat vastaavasi oikeuttaa korotettuun hoitotukeen. Sama koskee vammaistukia. Lisäksi tukien hakeminen helpottuu, kun hakemuksen liitteeksi tarvittavien kustannusselvitysten määrä vähenee.

Mikä kaikki muuttuu? Lue lisää Kelan vammaistukiin muutoksia -sivulta.

Sivu päivitetty 1.6.2015