/fi/alasivut/ajankohtaista/ulla-kuusisto-meri-lapin-vuoden-vapaaehtoinen/

Ulla Kuusisto on Meri-Lapin vuoden vapaaehtoinen

Meri-Lapin "Vuoden vapaaehtoinen" on Länsi-Pohjan Muistiyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Kuusisto.

Arjen sankarit eivät laske työtunteja

Arjen sankarit tekevät tärkeää työtä, kun yhä enemmän vastuuta sairaiden ja heikkojen huolenpidosta siirretään vapaaehtoisvoimille.

– Uskomatonta, miten vapaaehtoiset jaksavat antaa panostaan ja vertaistukea. Tunteja laskematta autetaan ja avustetaan ihmisiä, sanoo Pohjoisen yhteisön tuen Majakan vapaaehtoistyön koordinaattori Mira Karhu.

Meri-Lapin vuoden vapaaehtoisena palkitaan kemiläinen Ulla Kuusisto, Länsi-Pohjan muistiyhdistyksen vetäjä.

– Me toimimme vertaistukena muistisairaille ja heidän läheisilleen, mutta myös muistiasioista kiinnostuneille, Ulla Kuusisto sanoo.

– Kahden viikon välein 30-40 ryhmään kuuluvaa kokoontuu Majakka-taloon. Se on iso määrä ja kertoo vertaistuen tarpeesta.

Palkittu Kuusisto lähettää terveisiä Kemin päättäjien suuntaan.

– Kun on näinkin isosta ryhmästä kysymys, toivoisimme apua, että tilamme saadaan kuntoon ja viihtyisiksi.

Meri-Lapin vapaaehtoisjärjestöt ja -yhdistykset esittelevät lauantaina toimintaansa kello 15 saakka messuilla Valtakadulla sijaitsevassa Kemin Tietotalossa. Samalla kerätään varoja toiminnan pyörittämiseen.

Lähde: Pohjolan Sanomat

Sivu päivitetty 2.12.2013