/fi/alasivut/ajankohtaista/tyovalineita-ja-linkkeja-2014-muistihoitajaseminaarista/

Työvälineitä ja linkkejä 2014 Muistihoitajaseminaarista

Eilen päättyneessä Muistihoitajaseminaarissa Turussa pohdittiin mielekkään elämän eväitä. Seminaarissa kuultiin yhteensä kahdeksantoista puheenvuoroa, ja ehdittiin vinkata monia käytännön työvälineitä ja materiaaleja.

A-Klinikkasäätiön kehittämiskoordinaattori Sisko Salo-Chydenius kertoi monipuolisesta Ikääntyneiden päihde- ja mielenterveystyön tietopuusta.

Muistiliiton Virva Ryynänen innosti seminaariyleisöä kuntoutuslähtöiseen työtapaan. Lue lisää Muistiliiton kuntoutusmallista.

Maaret Lampela Pohjois-Pohjanmaan Muistiluotsista kertoi elävästi vierailustaan Hogeweykin kylässä. Suomen Kuvalehden juttu ”Muistisairaat saivat oman kylän – täällä heitä kohdellaan ihmisinä” vuodelta 2013 kertoo samasta paikasta.

Kaija Virjosen kirjoittama Muistisairaan palvelupolku – raportti kuvaa Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen muistisairaan palvelupolun kehittämistä, jonka erinomaisia tuloksia geriatri Tarja Uusitalo kävi läpi.

Seminaarissa tarkasteltiin MuistiKaVeRi –toimintaa niin muistisairaan ihmisen, vapaaehtoisen kaverin kuin omaisenkin näkökulmasta. Esittäytymässä kävi muun muassa kaverikoira Namu.

Ensi vuonna Muistiliitto kutsuu muistityön ammattilaiset Helsinkiin 19.–20.11.2015.

Sivu päivitetty 31.10.2014