/fi/alasivut/ajankohtaista/muistisairauksiin-tartuttava-maailmanlaajuisesti-nyt/

Uusimmat uutiset

Kaikki uutiset

Vertaistukea tarjolla

Tukea muistisairaan läheiselle:

Vertaislinja-tukipuhelin

p. 0800 9 6000

(maksuton, joka päivä klo 17-21)

 

Keskusteluja muistisairaille ja läheisille verkossa:

Vertaislinja-keskustelupalsta

 

Toimintaa ja tukea kaikille

muistiyhdistyksissä

 

Liity jäseneksi

Muistisairauksiin tartuttava maailmanlaajuisesti - nyt!

Yli 80 maata kokoontui Geneveen 16.-17.3.2015 Maailman terveysjärjestön (WHO) ensimmäiseen maailmanlaajuiseen muistisairauskokoukseen. Kokouksessa merkittävänä saavutuksena voi pitää sitä, että osallistujat sitoutuvat yhdessä toimintaan muistisairauksia vastaan.

Maailman terveysjärjestön kokouksessa jatkettiin G7-maiden aloittamaa muistityötä. Kokouksessa käsiteltyjä teemoja olivat hoiva, hoito ja tietoisuus muistisairauksista, ihmisoikeudet sekä alan parhaat käytännöt. Osallistujina oli  ministereitä, tutkijoita ja niin lääketieteen kuin järjestösektorinkin asiantuntijoita. Muistiliiton kansainvälinen kattojärjestö Alzheimer's Disease International osallistui kokoukseen aktiivisesti.

Kokouksen osallistujat laativat yhteisen toimintasuunnitelman muistisairauksien nostamiseksi globaaliksi terveysprioriteetiksi ja listasivat painotettavia toimenpiteitä. Kokouksen osallistujat peräänkuuluttavat toimia muistisairaiden ihmisten, läheisten, perheiden ja yhteisöjen eteen.

Ehdotettuja toimia ovat muun muassa:

Tarkemmin kokouksen annista voi lukea (englanniksi) Maailman terveysjärjestön WHO:n sivuilta ja järjestönäkökulmasta Alzheimer Disease Internationalin uutisesta.

Sivu päivitetty 24.3.2015

comments powered by Disqus

MUISTILIITTO RY
Pasilanraitio 9 B, 7.krs
00240 Helsinki 

Puhelin 09 6226 200 
Sähköposti toimisto(at)muistiliitto.fi
Tarkemmat yhteystiedot »

Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä. Muistiliitolla on 44 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

Muistiliitto ry rekisteriseloste (pdf)