/fi/alasivut/ajankohtaista/missa-menee-itsemaaraamisoikeuden-rajat-blogissa-vastauksia/

Missä menee itsemääräämisoikeuden rajat? Blogissa vastauksia

Tarkoittaako itsemääräämisoikeus sitä, että esimerkiksi kotihoidossa oleva muistisairas ihminen voi kieltäytyä syömästä päivä toisensa jälkeen? Tai että hän voi lähteä hoitopaikastaan milloin haluaa, vaikka keskellä yötä? Voidaanko tällaisissa tilanteissa todeta, että ihmisellä on itsemääräämisoikeus, ja hän voi sen vuoksi näin toimia?

Itsemääräämisoikeus pohdituttaa monia. Arjen asiamies -hankkeemme työntekijät vastaavat yleisimpiin kysymyksiin blogissamme.

Sivu päivitetty 30.10.2017