/fi/alasivut/ajankohtaista/maakunnalliset-muistiaktiivit-vaikuttavat-pirkanmaalla/

Uusimmat uutiset

Kaikki uutiset

Vertaistukea tarjolla

Tukea muistisairaan läheiselle:

Vertaislinja-tukipuhelin

p. 0800 9 6000

(maksuton, joka päivä klo 17-21)

 

Keskusteluja muistisairaille ja läheisille verkossa:

Vertaislinja-keskustelupalsta

 

Toimintaa ja tukea kaikille

muistiyhdistyksissä

 

Liity jäseneksi

Maakunnalliset Muistiaktiivit vaikuttavat Pirkanmaalla

Maakunnallisia muistisairaiden ja läheisten työryhmiä, Muistiaktiiveja, on perustettu ja perustetaan ympäri Suomen. Tavoitteena on lisätä arvokasta kokemusasiantuntijuutta jokaiseen maakuntaan.

Jo syksyllä 2016 perustettu Pirkanmaan Muistiaktiivit -ryhmä voimistaa maakuntansa muistiperheiden ääntä. Muistiaktiivit ovat mukana kehittämässä Pirkanmaan Muistiluotsin toimintaa sekä yleisesti maakunnan palveluita ja suunnitelmia.

Ryhmän toiminta koetaan tärkeäksi Pirkanmaan Muistiyhdistyksessä.

- Maakunnalliset Muistiaktiivit ovat keskeisessä roolissa tuomaan esille muistisairaiden ihmisten ja läheisten kannalta tärkeitä ajankohtaisia kysymyksiä, kertoo muistiohjaaja Kristina Uotila.

Pirkanmaan Muistiaktiivien puheenjohtaja on Jouni Rasi. Hän toimii myös muun muassa Muistiliiton hallituksen kokemusasiantuntijana, joten vaikuttamistyö on hänelle hyvin tuttua.

- Olemme keskustelleet muistiperheiden haasteista Pirkanmaalla. Vieraanamme on käynyt henkilö, joka on tehnyt tutkimusta hoivapaikoista, tavoitteena kehittää hyvä, kuntouttava ja virikkeellinen intervalliloma- ja päivätoimintapaikka. Muistiaktiivina annoimme lausunnon – ja muitakin lausuntoja meiltä on jo pyydetty, kertoo Rasi.

- Yhdistyksemme haluaa käyttää maakunnallisten Muistiaktiivien asiantuntemusta erilaisissa työryhmissä, kannanotoissa sekä kokemusasiantuntijoina erilaisissa tilaisuuksissa tai haastatteluissa, kertoo Uotila.

Pirkanmaan Muistiaktiivit kokoontuu kerran kuukaudessa. Ryhmässä on jopa 8 aktiivijäsentä.

- Tarkoituksena on saada mahdollisimman kattava edustus jäsenistöön koko maakunnan alueelta. Pirkanmaan Muistiyhdistys toivoo, että maakunnallisiin Muistiaktiiveihin saataisiin innostunutta joukkoa mukaan koko maakunnan alueelta! innostavat Rasi ja Uotila.

Lisätietoja:

Sivu päivitetty 20.6.2017

comments powered by Disqus

MUISTILIITTO RY
Pasilanraitio 9 B, 7.krs
00240 Helsinki 

Puhelin 09 6226 200 
Sähköposti toimisto(at)muistiliitto.fi
Tarkemmat yhteystiedot »

Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä. Muistiliitolla on 44 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

Muistiliitto ry rekisteriseloste (pdf)