/fi/alasivut/ajankohtaista/lausunto-henkilostomitoituksen-tarkistamisesta-iakkaiden-palveluissa/

Lausunto henkilöstömitoituksen tarkistamisesta iäkkäiden palveluissa

Muistiliitto jätti lausunnon koskien henkilöstömitoituksen tarkistamista iäkkäiden palveluissa. Muistiliitto ei hyväksy mitoituksen alentamista 0,4:ään hoitotyöntekijään asiakasta kohden. Lausunnossaan Muistiliitto korostaa, että säädetystä vähimmäishenkilöstömitoituksesta ei saa muodostua yleistä enimmäistasoa, vaan ympärivuorokautisessa hoidossa henkilöstömitoitus tulee asettaa asiakkaiden hoidon ja palvelutarpeen perusteella. On huomattava, että muistisairaan ihmisen kuntoutus on erilaista sairauden eri vaiheessa.

Lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Merja Mäkisalo-Ropponen
Muistiliiton puheenjohtaja, kansanedustaja
merja.makisalo-ropponen(at)eduskunta.fi

Eila Okkonen
toiminnanjohtaja
puh. 09 6226 2010, 040 455 1329
eila.okkonen(at)muistiliitto.fi Muistiliiton kehittäminen, toiminta ja hallinto sekä yhteiskuntasuhteet. Muisti-lehden päätoimittaja.

Sivu päivitetty 3.6.2016