/fi/alasivut/ajankohtaista/kuntavaaliaanestajat-korostavat-iakkaiden-palveluita-puolueet-eivat/

Kuntavaaliäänestäjät korostavat iäkkäiden palveluita, puolueet eivät

Tiedote 6.2.2017

Helsingin Sanomat kysyi tammikuussa puoluesihteereiltä puolueiden tärkeimpiä kuntavaaliteemoja. Vain yksi puolue mainitsi iäkkäät ihmiset.

Sen sijaan kansalaisille vanhustenhuolto on kaikkein tärkein teema. Huimat 94 % kansalaisista pitää sitä vähintään melko tärkeänä kuntavaaliasiana, puoluevalinnasta riippumatta, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimus. Äänestäjien toiveet ja puolueiden ajamat asiat eivät siis täsmää.

Muistiliitto rakentaa Muisti17-kuntavaalikampanjallaan muistiystävällisiä kotikuntia.

Kunta, jonka palvelut ja ympäristö toimivat muistisairaiden ja omaisten näkökulmasta sujuvasti, on todennäköisesti myös muille kuntalaisille hyvä paikka elää, kuvailee Muistiliiton toiminnanjohtaja Eila Okkonen.

Juuri tässä on muistiystävällisyyden ydin:

Iäkkäiden ja muistisairaiden ihmisten tulee olla joka ikisen kunnan ja puolueen agendalla.

Kirsti Kuusterä
asiantuntija, kansallisen muistiohjelman järjestöllinen toteuttaminen
puh. 09 6226 2012, 044 727 7400
kirsti.kuustera(at)muistiliitto.fi Kansallinen muistiohjelma, muistiystävällinen Suomi ja muistisairauksiin liittyvät asenteet, Muistiaktiivit, paikallisen vaikuttamistyön tukeminen.

Anna Tamminen
järjestöjohtaja
puh. 09 6226 2011, 040 455 1330
anna.tamminen(at)muistiliitto.fi Järjestö- ja aluetyön kehittäminen ja johtaminen, jäsenpalvelujen kehittäminen.

Sivu päivitetty 6.2.2017