/fi/alasivut/ajankohtaista/kiitosjuhlassa-palkittiin-muistijarjeston-vapaaehtoisia/

Kiitosjuhlassa palkittiin muistijärjestön vapaaehtoisia

Muistiliitto järjesti Muistiviikon lauantaina 24.9. jäsenyhdistystensä vapaaehtoisille valtakunnallisen Iloa ja voimaa -kiitosjuhlan Oulun kaupunginteatterin Vinttikamarissa. Paikalla oli muistiyhdistysten vapaaehtoisia, kuten Muisti-KaVeReita, aivoterveyslähettiläitä, vertaisohjaajia, kokemuskouluttajia, kahvinkeittäjiä, tapahtumien järjestäjiä – yhtä kullanarvoisia kaikki.

Muistiliitto haluaa tehdä näkyväksi vapaaehtoisten tekemää työtä muistisairaiden ja heidän läheistensä hyväksi sekä vapaaehtoistoiminnan moninaisuutta. Vapaaehtoistyö on tärkeä osa kansalaisjärjestön toimintaa.

Oulun Seudun Muistiyhdistyksen pj Marja-Leena KemppainenVapaaehtoisuus vahvuutena

Länsi-Pohjan Muistiyhdistyksen pj Ulla KuusistoMitä itse saan toimiessani vapaaehtoisena?

Kiitosjuhlassa myös palkittiin kaksi ansioitunutta vapaaehtoistoimijaa. Heille myönnettiin Muistiliiton hopeiset ansiomerkit.

Vuoden Muisti-KaVeRi 2016

Vuoden Muisti-KaVeRi on Toivo Takalo-Eskola Kainuun Muistiyhdistyksestä. Valinnan perusteena oli:

Muisti-KaVeRi on tehtäväänsä sitoutunut ja koulutettu vapaaehtoinen henkilö, joka tukee muistisairaan ihmisen yksilöllistä arkea ja osallisuutta. Vuoden Muisti-KaVeRi palkittiin nyt neljättä kertaa.

Vuoden aivoterveyslähettiläs 2016

Vuoden aivoterveyslähettiläs on Taimi Piippo Suomen Dementiayhdistyksestä.

Aivoterveyslähettiläs on aivoterveyskoulutukseen osallistunut vapaaehtoistoimija, joka toimii luennoitsijana tai ryhmän vetäjänä erilaisissa aivoterveyteen liittyvissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Aivoterveyslähettiläs tekee tärkeää työtä lisäten tietoisuutta aivoterveydestä ja muistisairauksien ennaltaehkäisystä ja tuomalla tietoa kaikkien saataville.

Vuoden aivoterveyslähettiläs palkitaan ensimmäistä kertaa.

Vuoden aivoterveyslähettiläs Taimi Piippo ja Vuoden Muisti-KaVeRi Toivo Takalo-Eskola

Halki elämän -musiikkiesitys / Teuvo Pakkalan 5. musiikkiluokka ja Vilma Kilponen sekä opettaja Jaakko Lounila

Iloa ja voimaa -kiitosjuhlan yleisöä

Irja Lepola (logoterapeutti, TTT): Onni tulee sivutuotteena

Kainuun Muistiyhdistyksen vertaistoiminnan vastaava Eija MäättäVapaaehtoistyössä jaksaminen

Taina Laakso
asiantuntija, järjestötyö (Pohjois-Suomi)
puh. 09 6226 2060, 044 727 7402
taina.laakso(at)muistiliitto.fi Järjestötyön ohjaus, neuvonta ja kehittäminen sekä muistiluotsikoordinaatio ja verkoston tuki.

Mailis Heiskanen
projektikoordinaattori, Muistineuvo-hanke
puh. 09 6226 2018, 050 571 3551
mailis.heiskanen(at)muistiliitto.fi Muistineuvo- ja Vertaislinja-puhelinpalvelut, Vertaislinja-keskustelupalsta, Muisti-KaVeRi-toiminta.

Haastattelupyynnöt sekä painokelpoiset kuvat:

Heidi Härmä
viestintäkoordinaattori, Muisti-lehden toimitussihteeri
puh. 09 6226 2015, 044 727 8715
heidi.harma(at)muistiliitto.fi Materiaalituotanto, verkkoviestintä ja sosiaalinen media, järjestön sisäinen viestintä, mediayhteistyö.

Sivu päivitetty 26.9.2016